KPI Live 2022

19 09 2022

Door Linda Haartsen

Allround teamlid van FarmHackNL. Informatie en communicatie, onderzoek en advies, IT.

KPI Live 2022

Vraaggestuurde sessies voor provinciemedewerkers rondom Kritische Prestatie Indicatoren voor duurzame landbouw

Leren van elkaar in online bijeenkomsten

DOELGROEP: Specifiek voor overheid, professionals betrokken bij de KPI-k pilots

DOEL is leren hoe de pilots op te zetten, in beweging te brengen en uit te voeren. Praktische details komen aan bod en er is aandacht voor het bij elkaar brengen van onderzoek, beleid en praktijk.  Er zijn vraagstukken die in álle gebieden terugkomen, maar ook zaken die gebiedsspecifiek zijn. Doel is hierover van elkaar te leren en de mogelijkheid te hebben om ook controversiële en gevoelige kwesties te bespreken.

ACHTERGROND

Landbouw is in beroering. De overheid ligt onder een vergrootglas. Provincies zijn aan de bal. Hier is behoefte aan kennis uitwisselen tussen (ervarings-)experts in een veilige omgeving. 

ONTWERP

Interactief leren van elkaar, blended aanpak; Tweewekelijkse online uitwisselings-sessie met Teams als basis; Vraaggestuurd aanbod: opbouw van de sessies op basis van vragen uit de beleidspraktijk

WANNEER

Herfst 2022 

Elke twee weken op donderdag van 13.00-14:15 uur

13 okt
27 okt
10 nov
24 nov

Online bijeenkomsten

 

De sessies voor 2022 zijn afgelopen, als u op de hoogte wilt blijven voor 2023 dan kunt u zich hier inschrijven

Deel dit bericht

MEER BERICHTEN

Data Delen en Carbon Farming

Voor een betrouwbare en kosteneffectieve compensatieregeling voor koolstofvastlegging is veel data nodig. Een veel gehoord uitgangspunt is dat data van de boer is, en zoveel mogelijk ook bij de boer moet blijven. Maar wat betekent dat precies in het geval van Carbon Farming? In deze blogpost beschrijven we onze eerste ervaringen met een technologische oplossing die data vrijer laat bewegen zonder dat de boer controle of keuzevrijheid verliest. 

Maritieme Hack

Er zijn belangrijke stappen te zetten op weg naar toekomstbestendige visserij en de maritieme sector staat dan ook bol van […]

Results NIVA hack

The results of the NIVA Hackathon on environmental data for farming on the 16th and 17th of June 2022. Participants from Italy, France, the Netherlands and Ireland met in a Dutch farm and worked for 28h on four hackathon challenges.

NIVA Hack (16&17JUNE)

How do we open up environmental data to farmers to help make them more informed land management decisions and improve their environmental performance? This is the key goal for the 32 hour NIVA hackathon, which will take place on a farm on the 16th and 17th June.