Farmhack, Github en Gitter

06 05 2017

Door Simeon Nedkov

FarmHack Chief Information. Geo-IT specialist met passie voor open source, open gemeenschappen en open kennisuitwisseling.

Farmhack, Github en Gitter

FarmHack is een katalysator voor oplossingen en innovaties in de agrarische en landbouwsector. We mobiliseren coders, creatieven en domeinexperts op vraagstukken van de boer. De ambitie is om uit te groeien tot een permanent vernieuwingskracht binnen de agri- en landbouwsector: een gemeenschap die uitdagingen op een open en transparante manier aanpakt.

 

Om dit te realiseren willen we de analyses, visualisaties, apps, het bijbehorende ontwikkelproces en de data op een open en duurzame manier vastleggen. Het streven: een solide gemeenschappelijke basis realiseren waarop we rendabele apps en oplossingen kunnen bouwen. Een gezamenlijke verkenning van de agri/landbouw stelt ons beter in staat om waarde toevoegende apps en oplossingen te bouwen. Samen zijn we beter in staat om tijdrovende bottlenecks weg te nemen.

 

We richten FarmHack daarom in als een open source project: we ontwikkelen en communiceren in het open. Onze bühne is het GitHub ecosysteem. GitHub wordt door ontwikkelaars gebruikt om samen aan broncode te werken. Het is hiernaast geschikt als een online samenwerkingsplatform waarmee je (ook als niet-coder!) effectief met anderen kan samenwerken door issues aan te maken, bestanden te uploaden en wiki pagina’s te schrijven.

 

We snappen dat niet iedereen bekend is met GitHub. Dat is geen enkel probleem, er is altijd iemand in je team die dat wel is. Heb je interesse in de data, dan hebben we het volgende voor je ingericht.

 

  • Op https://github.com/FarmHackNL vind je de FarmHack GitHub organisatie. In de FarmHack repository vind je informatie over de challengers en hun data.  In de Open Data repository hebben we (landelijke) open agri datasets klaargezet. Verder vind je er links naar handige APIs, websites, tutorials, documentatie en (geo) visualisatieplatformen.

 

  • Op https://data.farmhack.nl/ vind je de FarmHack “bulk download faciliteit”. Hier vind je grote landsdekkende datasets en de (gesloten) datasets van de Challengers.

 

  • Op https://gitter.im/FarmHackNL/FarmHack vind je een open chat kanaal. Gebruik deze voor/na/tijdens de FarmHacks om hulp aan ons en je medehackers te vragen, tips/pitfalls uit te wisselen, etc.

 

 

One for all, all for one!

Om de beoogde open aanpak te realiseren vragen we je om van tevoren:

  • je GitHub username naar ons te sturen (info@farmhack.nl). Wij voegen je toe aan de FarmHack organisatie.

 

En om tijdens de hackathon:

  • Zoveel mogelijk via Github te werken tijdens de FarmHack.Dit zorgt ervoor dat andere hackers (evt. tijdens de FarmHack!) kunnen zien wat er geklust is: open source farming! Zo is er bijv. nu al belangstelling voor FarmHack vanuit het buitenland door farmhack.org.
  • zoveel mogelijk gebruik te maken van de issue trackers van elke repository. We (als gemeenschap) krijgen hierdoor een goed beeld van de issues en problemen waar iedereen tegenaan lopen. Het stelt ons beter in staat om gezamenlijke oplossingen te bedenken/implementeren.
  • zoveel mogelijk gebruik te maken van Gitter https://gitter.im/FarmHackNL/FarmHack

Onze Chief Information Officer (Simeon) houdt de issue trackers en Gitter nauwlettend in de gaten. Tijdens deze FarmHack zal hij erbij zijn om al je vragen en issues op lossen, datasets te vinden en transformeren, goede tooling te vinden, etc.

 

We doen ons best om de (open landelijke) data in een bruikbaar formaat aan te bieden en van documentatie te voorzien. Hebben we een dataset of API gemist? Moeten we het op een andere manier aanbieden? Mis je documentatie/beschrijvingen? Laat het ons weten!

 

Heb je tips en ideeën over de FarmHack opzet? Post een issue, stuur ons een mail of laat je horen op Gitter

 

Tot snel op een van onze FarmHacks!!!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het FarmHack.nl team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit bericht

MEER BERICHTEN

KPI Live 2022

Vraaggestuurde sessies voor provinciemedewerkers rondom Kritische Prestatie Indicatoren voor duurzame landbouw Leren van elkaar in online bijeenkomsten DOELGROEP: Specifiek voor […]

Maritieme Hack

Er zijn belangrijke stappen te zetten op weg naar toekomstbestendige visserij en de maritieme sector staat dan ook bol van […]

Results NIVA hack

The results of the NIVA Hackathon on environmental data for farming on the 16th and 17th of June 2022. Participants from Italy, France, the Netherlands and Ireland met in a Dutch farm and worked for 28h on four hackathon challenges.

NIVA Hack (16&17JUNE)

How do we open up environmental data to farmers to help make them more informed land management decisions and improve their environmental performance? This is the key goal for the 32 hour NIVA hackathon, which will take place on a farm on the 16th and 17th June.