Github

FarmHackNL heeft de ambitie om uit te groeien tot een permanente vernieuwingskracht binnen de agri- en landbouwsector: een gemeenschap die uitdagingen op een open en transparante manier aanpakt. Om dit te realiseren willen we de analyses, visualisaties, apps, het bijbehorende ontwikkelproces en de data op een open en duurzame manier vastleggen.

 

FarmHackNL op GitHub

FarmHack is een katalysator voor oplossingen en innovaties in de agrarische en landbouwsector. Het streven is een solide gemeenschappelijke basis realiseren waarop we rendabele apps en oplossingen kunnen bouwen. Een gezamenlijke verkenning van de agri/landbouw stelt ons beter in staat om waarde toevoegende apps en oplossingen te bouwen. Samen zijn we beter in staat om tijdrovende bottlenecks weg te nemen.

We richten FarmHack daarom in als een open source project: we ontwikkelen en communiceren in het open. Onze bühne is het GitHub ecosysteem. GitHub wordt door ontwikkelaars gebruikt om samen aan broncode te werken. Het is hiernaast geschikt als een online samenwerkingsplatform waarmee je (ook als niet-coder!) effectief met anderen kan samenwerken door issues aan te maken, bestanden te uploaden en wiki pagina’s te schrijven.

Heb je interesse in de data, dan hebben we het volgende voor je ingericht.

Op https://github.com/FarmHackNL vind je de FarmHack GitHub organisatie. In de FarmHack repository vind je informatie over de challengers en hun data.  In de Open Data repository hebben we (landelijke) open agri datasets klaargezet. Verder vind je er links naar handige APIs, websites, tutorials, documentatie en (geo) visualisatieplatformen.

Op https://data.farmhack.nl/ vind je de FarmHack “bulk download faciliteit”. Hier vind je grote landsdekkende datasets en de (gesloten) datasets van de Challengers.

 

Gitter

Op https://gitter.im/FarmHackNL/FarmHack vind je een open chat kanaal. Gebruik deze voor/na/tijdens de FarmHacks om hulp aan ons en je medehackers te vragen, tips en pitfalls uit te wisselen, etc.

Geodata

Veel gegevens hebben een ruimtelijke component. Op http://pdok-ngr.readthedocs.io lees je meer over geodata.

 

One for all, all for one!

Om ook te kunnen werken in de FarmHack repository vragen we je ons je GitHub username toe te sturen (info@farmhack.nl). Wij voegen je toe aan de FarmHack organisatie.

  • Tijdens de FarmHacks willen we zoveel mogelijk via Github werken. Dit zorgt ervoor dat andere hackers (zelfs al tijdens de FarmHack!) kunnen zien wat er geklust is: open source farming! 
  • Zoveel mogelijk gebruik maken van de issue trackers van elke repository helpt! We (als gemeenschap) krijgen hierdoor een goed beeld van de issues en problemen waar iedereen tegenaan loopt. Het stelt ons beter in staat om gezamenlijke oplossingen te bedenken en implementeren.
  • Maak tijdens hackathons gebruik van Gitter: https://gitter.im/FarmHackNL/FarmHack

We doen ons best om de (open landelijke) data in een bruikbaar formaat aan te bieden en van documentatie te voorzien. Hebben we een dataset of API gemist? Moeten we het op een andere manier aanbieden? Mis je documentatie? Laat het ons weten!