Carbon Hack

21 03 2022
Aanmelden tot
Apply until
18 maart
Datum
Date
21 en 22 maart 2022
Prijs:
Event fee:
gratis
Plekken vrij:
Places left:
10
tijd tot sluiting aanmelding countdown

Activiteitsdetails

Event details

Aanmelden tot:
Register until:
18 maart
Datum:
Date:
21 en 22 maart 2022
Prijs:
Event fee:
gratis
Voor wie:
For whom?

Domein experts (boeren, ngo’s, koolstof experts)
Deskundigen op het gebied van Machine en werktuigdata
Data scientists, machine learning/ai
Remote sensing en Geo-IT specialisten
IoT experts

Plekken vrij:
Places left:
10
Locatie:
Location:

proefboerderij de Rusthoeve in Zeeland

DE CARBON HACK

 

Op proefboerderij de Rusthoeve in Zeeland gaan we op 21 en 22 maart 32 uur aan de slag met data voor koolstofvastlegging. We dragen bij aan de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke tool om koolstofvastlegging inzichtelijk te maken. De Carbon Hack wordt georganiseerd door ZLTO in samenwerking met FarmHackNL en is onderdeel van het ploutos project.

Tijdens de Carbon Hack richten we ons op data analyse van beschikbare gegevens vanaf het boerenerf aangevuld met openbare databronnen die noodzakelijk zijn om een betrouwbaar compensatie systeem te realiseren. Een bijzondere focus ligt op het toetsen van machine- en werktuigdata als instrument om verduurzamende maatregelen te identificeren. De hackathon zal ook bijdragen aan het vergaren van relevante inzichten om de "inputcriteria" van de algoritmen te definiëren en detectie-algoritmen slim te ontwikkelen.

Koolstofvastlegging is het natuurlijke proces van planten om CO2 uit de atmosfeer te halen en langdurig vast te leggen in biomassa en in de bodem. Carbon Farming, oftewel koolstofboeren, stimuleert en beloont boeren om extra maatregelen te nemen om meer koolstofvastlegging te realiseren.

WE ZIJN OP ZOEK NAAR JOU!!


Er is ruimte voor 15 deelnemers. Je mag je als individu opgeven of als team. We zoeken:

  • Domein experts (boeren, ngo’s, koolstof experts)
  • Deskundigen op het gebied van Machine en werktuigdata
  • Data scientists, machine learning/ai
  • Remote sensing en Geo-IT specialisten
  • IoT experts

Heb je nog vragen? Mail naar info@farmhack.nl

Challenge 1

De eerste challenge focust zich op het monitoren van verduurzamende maatregelen voor de bodem. Eén van de mogelijkheden is om daarvoor machinedata te gebruiken. Tijdens de hackathon duiken we daarin. Welke contextdata is nodig? Welke informatie hebben we verder nodig ter controle? Hoe moet het algoritme eruit zien?

Challenge 2

De tweede challenge richt zich op het vergelijken van gevonden maatregelen met andere (open)databronnen. Welke zekerheid kunnen we aan de conclusies verbinden? Welke data hebben we nodig om het systeem sluitend te maken? We vergelijken de gevonden carbon vastlegging met andere modellen zoals het carbon-flux model.