Boer & Bunder
Beta testen

18 05 2017
Aanmelden tot
Apply until
18 mei
Datum
Date
18 mei 2017
Prijs:
Event fee:
gratis
Plekken vrij:
Places left:
5
tijd tot sluiting aanmelding countdown

Activiteitsdetails

Event details

Aanmelden tot:
Register until:
18 mei
Datum:
Date:
18 mei 2017
Prijs:
Event fee:
gratis
Voor wie:
For whom?

belangstellenden

Plekken vrij:
Places left:
5
Locatie:
Location:

Wageningen UR
Orion, Gebouw 103
Bronland 1, 6708 WH
Wageningen

BETA TEST BOER&BUNDER OP 18 MEI (15:00-17:30)

Een mooi voorbeeld van waar onze hackathons toe kunnen leiden en van de kracht van open innovatie, is Boer&Bunder: een webapplicatie om open data te visualiseren op perceelsniveau. Al vanaf de start in 2015 kent de app dagelijks gemiddeld zo’n 1500 gebruikers, van boeren tot loonwerkers en adviseurs. FarmHack.NL is onderdeel van het projectteam, en is onder meer verantwoordelijk voor gebruikersonderzoek en interactie.

 

Boer & Bunder

Boer & Bunder is een applicatie die open data visualiseert op perceelsniveau. De app toont voor alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland een aantal open datasets. Met de app kan een akkerbouwer met één klik beschikbare open data over zijn percelen oproepen. Boeren kunnen aangeven welke percelen hun eigendom zijn en een Boer & Bunder profiel aanmaken. Ook kunnen zij eventueel extra data toevoegen. Alle zoekresultaten binnen de applicatie zijn makkelijk via social media te delen.

 

Beta testen

Op 18 mei organiseren we een beta test van de nieuwe versie van Boer&Bunder. Tijdens deze test krijgen deelnemers een demo van de bijna uitontwikkelde versie. De sessie organiseren we samen met het team Earth Informatics van Wageningen Environmental Research. Zij leveren de satellietbeelden voor Boer&Bunder. De beta versie testen en bespreken we samen, voor verbeterpunten en ontwikkelmogelijkheden. Voor de zomer zal de nieuwe versie van Boer&Bunder worden gelanceerd.

 

Beta versie

Het afgelopen half jaar heeft het projectteam hard gewerkt aan een nieuwe versie van Boer&Bunder. Dacom Farm Intelligence heeft - met ondersteuning van front end design van bureau Liters - de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Integratie satellietbeelden van de Groenmonitor
  • Profielen aanmaken (eigen boerderij op de kaart)
  • de gebruiker kan percelen verzamelen en volgen
  • er zijn nieuwe up to date datasets toegevoegd
  • de zoekfunctie is verbeterd (facetnavigatie)

En de volgende ontwikkelplannen liggen klaar. Zo willen we aan de slag met bodemdata, en zien we mogelijkheden voor het visualiseren de vergroening van het GLB en agrarisch natuurbeheer. Wij zijn hierover met verschillende partners in gesprek.

 

Programma 18 mei

15.00 uur: Welkom (Boer&Bunder team)

15.15 uur: Interactieve demo door Ivor Bosloper (CIO Dacom Farm Intelligence)

16.15 uur: Discussie & reflectie met panel, gefaciliteerd door FarmHack.NL

16.45 uur: Borrel

 

Locatie: Orion, Wageningen UR (51°59'07.2"N 5°39'59.4"E)

Bronland 1 Gebouw 103

Tijd: 15:00-17:30

 

Wil je komen? Stuur even een mailtje naar info@farmhack.nl zodat we weten dat je komt!

 

Over de makers

Boer&Bunder is een initiatief van Dacom Farm Intelligence  (voorheen Crop-R), Liters, FarmHack (/Hackwerk Advies) en Boerenverstand, en is ontstaan uit een serie van hackathons. Het project is financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.